Saltar ao contido principal
Xornal

A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias da USC impulsa a creación dun panel sénior de consumidores en Lugo

Persoal técnico da Aplta da USC presentará o mércores 15 na Casa do Saber o proxecto sobre estudos sensoriais de alimentos lácteos orientado a maiores de 60 anos

Actualizada: 02-05-2019 11:04
Comparte esta noticia en Facebook Comparte esta noticia en Del.icio.us Comparte esta noticia en Meneame Comparte esta noticia en Google Bookmarks Comparte esta noticia en Yahoo

Imaxe conceptual de análise sensorial

A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (Aplta) do campus de Lugo da USC impulsa a creación dun panel de cata de alimentos lácteos orientado á participación de persoas maiores de 60 anos. Responsables do Laboratorio de Análise Sensorial Aplta presentarán o vindeiro 15 de maio na Casa do Saber de Lugo este proxecto, que nace coa vocación de convertese nunha iniciativa estable no tempo e que focaliza a súa atención nos maiores de 60 anos por tratarse dun colectivo de especial interese para os estudos sensoriais de produtos lácteos.

 

A análise sensorial é o exame das características organolépticas dun produto, o que implica un conxunto de técnicas de medida e avaliación de determinadas propiedades dos alimentos por un ou máis dos sentidos humanos. A Aplta dispón dun Laboratorio de Análise Sensorial desde 1993 que está orientado a estudar estas características sensoriais dos produtos alimentarios en xeral e dos lácteos en particular. A ferramenta máis importante no estudo sensorial dun alimento son os sentidos dun grupo de persoas adestradas que avalían ese alimento (paneis de cata). En función do traballo que vaia a realizar, a Aplta conta con tres paneis: panel de expertos, panel interno e panel de consumidores.

 

Desde o punto de vista do consumidor, o grupo formado por persoas de máis de 60 anos creceu moito nos últimos anos e, nesta liña, a industria incrementa recursos para deseñar produtos destinados a esta franxa de poboación que, polas súas condicións fisiolóxicas, poden non responder ao mesmo patrón que un consumidor medio. Por este motivo, o laboratorio da APLTA busca persoas interesadas en contribuír a estudar a sensibilidade sensorial desta parte da poboación para poder orientar así o deseño, por parte da industria, de produtos valorados positivamente por eles.

 

Xornada presentación panel consumidores produtos lácteos

A convocatoria lanzada pola Aplta, a través do seu Laboratorio de Análise Sensorial, para a conformación deste panel sénior de cata de consumidores de produtos lácteos contempla dúas sesións, programadas para as 12.00 e as 17.00 horas, na Casa do Saber de Lugo. O obxecto destas xornadas é o de explicar a finalidade deste proxecto ao público asistente. As persoas interesadas en adherirse ao panel de cata de consumidores deberán cumprimentar o formulario que se lles achegará.

 

A actividade está deseñada con carácter práctico, formativo e lúdico, ao tempo que se divide en diferentes fases, polo que a participación neste proxecto supón para as persoaas implicadas unha actividade regular con periodicidade semanal nas instalacións de que dispón a Aplta na súa sede da Rúa Montirón de Lugo. Os datos obtidos no marco deste estudo permitirán xerar coñecemento científico que achegará valor engadido á actividade de I+D+i que desenvolve a Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias do campus de Lugo da USC.